Onsdag 28/2

Nu ska jag hoppa in i solariet. Tänkte bara snabbt uppdatera om dagens träning. 40min crosstrainer à la 11kilometer och sitt-cykeln 15min. Jag är så sårad och förstörd i mitt hjärta att jag inte kunde tänka på någonting annat på dagens träning..

Imorgon ska jag försöka stänga av eller förvandla allting till ilska och köra järnet. Imorgon ska jag må bra för min dotter. Imorgon ska jag älska min dotter och sambo ännu mer.

(appen tillåter inte mig ladda upp bilder)


tråkigheter

hej på er!
igår hände det en del tråkigheter i mitt privatliv, så det blev varken uppdatering eller träning. idag kommer träningen att vara som vanligt, och bloggen blir som vanligt imorgon igen! jag har försökt att uppdatera ifrån bloggappen, men det funkar inte.


Måndag 27/2

Sådär, då har man kört klart måndagens pass och sitter här med min protein-drink. Hade tänkt att köra 45min på crosstrainern och testa på bandet 15min. Men det var ovanligt mycket folk här såhär sent på kvällen. Så det blev 55min à la 15.3km!! PERSONLIGT REKORD ännu en gång:)

Idag är det tre veckor sedan jag körde absolut första passet på ett år. Och då kom jag som sagt inte äns 10km på 45min. Idag klarade jag 10km på 35min ungefär. Om några veckor hoppas jag kunna köra 10km på 30min. Klart jag kommer att fixa det!!!:)

Ha en bra måndag


före bild rygg

efter att ha sett mina mått, och äntligen fått mätt hela kroppen så är jag så sjukt taggad för kvällens träning. jag ska ge ännu mer! och när jag inte orkar mer, ska jag ge lite till. nu ska kilona bort, nu ska centimetrarna bort. nu ska det BORT. så nu sitter jag och väntar på att min fina sambo ska komma hem och ta över våran lilla prinsessa så jag kan gå bort till gymmet!

bjuder sålänge på en förebild på ryggen, den ska bli slankare och längre fram ska det finnas muskler som pryder min rygg.


VECKA 3

PERIOD
20februari - 26 februari

VIKT ♥
27februari: 65.1kg
veckans viktnedgång: -1.0kg

MÅTT ♥ (startmått 27/2-12)
midja: 81cm
stuss: 98cm
lår tjockast: 61cm
lår mitten: 56cm
lår smalast: 43cm
arm: 29cm

VECKANS TRÄNING ♥
måndag - 50min crosstrainer
tisdag - 45min indoor walking
onsdag - 45min crosstrainer
torsdag - 40min rask morgonpromenad m barnvagn + 50min crosstrainer
fredag - 45min rask morgonpromenad m barnvagn
lördag - ca 1.5 timma på gymmet / genomgång muskelgrupper
söndag - 60min rask morgonmpromenad m barnvagn

fortfarande inte hittat ett måttband, så jag ska gå ner till stan idag och köpa ett. tråkigt att inte ha mätt från början. känns skittråkigt. men okej, nu är det försent så vad ska man göra? får mäta idag iallafall så får första dagen på vecka 4 vara start. jag kommer att uppdatera detta inlägget sen och lägga in mått. liite nervös över att se måtten faktiskt:)

uppdaterat
nu har jag lagt in måtten. INTE OKEJ. fan jag har verkligen massa att jobba på. denna veckan kör vi på JÄRNET! nu ska centimetrarna BORT.

(Lördag 25/2)

jag försökte att uppdatera från telefonen igår, men appen funkade inte för mig.

bara för att det var lördag så blev det inget slappande, igår tog min mamma emilia så jag och tobias gick till gymmet och var där mellan 18-19.30. han hjälpte mig att gå igenom alla muskelgrupper (förutom låren) och lärde mig maskinerna. mest inriktning på armarna, så idag har jag träningsvärk i mina biceps:) först gången i mitt liv som jag lyfte vikter haha. och äns utövade några övningar på gym-delen så det var faktiskt roligt.

och när vi kom till magövningar, så kunde jag inte utföra NÅGON övning. förutom vanliga sitsups på golvet. men vad ska jag förvänta mig när jag födde barn för endast tre månader. får göra lite sistup hemma varje dag för att bygga upp en grund så jag kan utföra vanliga övningar.

jag igår lördagen 25/2

Godmorgon

Godmorgon!

idag gick jag och lillfisen inte upp förän halv10 så därför blev min morgonpromenad lite senare än vanligt. jag träffade min gamla lärare på promenaden så jag gick väl kanske ca 55min. men det var väldigt skönt. och det var lika underbart väder idag. pigg och glad.

nu när det är söndag och allt, ta dig ut på en promenad i vårvädret:)


 


tips på mellanmål

igår efter träning så gick jag förbi denna inne i affären och jag tänkte bara super bra mellanmål/lunch. visst att jag är kräsen, men det här var verkligen en ren besvikelse för min del. jag tycker inte om nötter men tänkte att det kommer jag säkert inte känna av. men det smakade verkligen BARA nötter. men det är verkligen en supersmart idé ifall man vill äta en kalorisnål lunch och inte är kräsen som jag. endast 140 kalorier i denna burk.

den finns i två olika smaker och kostar ca 16-17:- beroende på var man bor:)
- hasselnötter, blåbär, tranbär
- cashewnötter, ananas, apelsin, papaya



motivation

lite motivation såhär på fredagskvällen, så ni inte stoppar i er massa sötsaker bara för att det är helg.


TIPS PÅ SMOOTHIES

nu var det de här med smoothies, det ser så supergott ut och skulle definitivt passa som frukost eller mellanmål fram till middagen kanske på helgen för att lyxa till det lite. men jag har NOLL koll vad som är gott/nyttigt/mättande. gör man dom med mixerstav eller i mixer-maskin? jag tänkte jag skulle gå till affären sen och handla lite frukter/bär eller vad man nu har i och göra lite lyx till mig och tobias imorgon när det är lördag och allt:)

KOM MED RECEPT/TIPS PÅ GODA SMOOTHIES
hjälp en vilsen själ:)

Morgonpromenad i vårvädret

Godmorgon!
Just står jag utanför lägenheten och njuter av vädret medans Emilia sover i barnvagnen. Har precis kommit tillbaka från våran 45minuters morgonpromenad med barnvagnen. Jag förstår inte varför man inte alltid tar sig ut på en promenad på morgonen, man känner sig så mycket piggare och framförallt gladare.

Bara för att man inte bor i Stockholm funkar inte alla appar till 100%. Igår hittade den min location men inte idag trots att jag satte igång appen hemifrån mig (i centrum).


Torsdag 23/2

Torsdagens pass avklarat, idag gav jag lite mer när jag kände att jag ville ge upp. 13.3km på 50min, men jag förlorade nog 2-300m då jag fick två samtal så jag saktade ner farten. Men tar vi väl igen imorgon:)

Snart druckit upp min proteinshake, då blir det att åka till affären sedan hem och duscha sedan mysa ner sig i soffan med min älskade sambo. (om Emilia tillåter)

Sista bilden är dagens träning och första bilden är min morgonpromenad med barnvagnen. Gick så snabbt det går med barnvagn, så trots att det kanske inte blev lika långt som det kunnat bli utan barnvagn kallar jag det rask promenad:)

 

 


variera din träning

högintensiva träningsövningar där man håller hög puls har högre fettförbränning än lågintensiva under ett 60minuters träningspass. däremot tar lågintensiv träning ifrån fett depoerna och ökar då din fettförbränning motsvarande energin du gör av med. vilket är eftektivt ifall det är underhudsfett du vill förbränna.

ex på högintensiv träning
- löpning
- spinning
- pulsträning

ex på lågintensiv träning
- promenad
- yoga

ta dig tid 30-45minuter på morgonen och ge dig ut. sedan kanske ta dig ett pass på gymmet eller en löprunda på eftermiddagen? VARIERA DIN TRÄNING!

före bild

23 februari 2012
66.1kg

nu ska låren bort:)
KÄMPA KÄMPA

motivation mage


Morgonpromenad

Godmorgon!

Visst älskar jag morgonpromenader, förut när jag gick i skolan satte jag klockan alltid en timma tidigare och tog mig en promenad. Men när man har en skrikig bebis och får stressa ut i uggs och vinterjacka när det är blå himmel och stor sol är det inte lika lockande.

Nej nu får det bli en powerwalk med barnvagnen, vi hörs sen!

Har du ingenting att göra? Eller har du tid över nu på morgonen? Passa på att gå ut och ta en promenad och få in ny frisk luft. Det gynnar både kropp och själ:)


Onsdag 22/2

Sådär nu var onsdagens pass avklarat och jag sitter ännu en gång här med min protein drink från mmsports.se. Det blev ännu ett sent träningspass pågrund av att min sambo har box 75min på onsdagar, har innan hunnit att klämma in ett pass innan hans pass börjar men inte idag. Då får man hitta motivationen att gå till gymmet efter nio trots att man vet att man inte får sova en hel natt i sträck för man har liten 3månaders hemma:)

På första träningsveckans start, den 13februari, så klarade jag 9.8km på 45min med 2x30sek paus och var helt slut.
Idag på tredje träningsveckans start klarade jag 12km på 45min. Det går framåt:)

Svettig och go:)

 


FÖRÄNDRING PÅ BLOGGEN

TRYCK PÅ F5 FÖR ATT SE FÖRÄNDRINGARNA


psst, glöm inte att följa på bloglovin..
bloglovin

motivation rumpa


Trött men taggad

Godmorgon!

Inatt blev det Inte mycket sömn, men det är så det kan bli iallafall. Jag är iallafall sjukt taggad för lite träning ikväll.

Till helgen ska Tobias hjälpa mig lite i gymmet, så nästa vecka kommer jag även att lägga på lite armar/mage/rygg utöver caridon:)


Tisdag 21/2

Fan nu blev jag lite besviken, det stod att passet var 60min men det var bara 45min. Så nu gav jag inte allt för att jag skulle orkat en timma, jag skulle orkat en kvart till.
Förstår ni vad chockad jag blev när "bara två låtar till"? Så då var det bara att ge järnet..

Nu har jag snart druckit upp min casein protein drink och ska slänga mig i solariet:)


dagens middag

hej på er!

idag ska jag köra ett indoor-walking pass på 60minuter inriktning kondition. sjukt taggad, men lite nervös att jag inte kommer att klara det på den nivån som jag faktiskt vill. men det är väl bara att ge fan i att man ska klara det. och det kommer jag! eller hur? JA!

så eftersom passet börjar 18.15 så har jag precis ätit middag, idag blev det 2st hemmagjorda hamburgare á 45g, med grovt bröd. jag kunde egentligen skippat osten eftersom jag aldrig har det på annars, men det kom jag på i samma veva som jag började äta. varför la jag äns då på ost? men eftersom jag ska köra ett stenhårt pass idag så ska det nog jämna ut sig.

proppmätt efter dagens middag, det räcker nog med 35-40g nästa gång.

muskler


Måndag 20/2

Nu är måndagens pass avklarat. Det blir så sen träning på måndagar eftersom Tobias jobbar sent och har träning direkt efter jobbet. Så det blev ett 50-min pass. Gjorde person-bästa men körde ändå inte slut mig till 100%. Så det är jag väldigt nöjd med.

Inte lätt att hinna med träning när man har en liten 3-månaders tös hemma. Men får se denna träning som en uppvärmning för veckan. ;)

Hoppas ni har haft en svettig bra tränings-måndag.


vecka 2

PERIOD
13februari - 19februari

VIKT ♥
13februari: 66.1kg
veckans viktnedgång: -1.4kg

MÅTT ♥
midja: ej mätt
stuss: ej mätt
lår: ej mätt
arm: ej mätt

VECKANS TRÄNING ♥
måndag - 45min crosstrainer
tisdag - vilodag
onsdag - 60min crosstrainer
torsdag - 50min crosstrainer
fredag - 45min indoorwalking + 45 bodypump
lördag - vilodag
söndag - vilodag

usch, bara 4 dagars träning denna veckan. inte okej. men ändå bra för att ha en liten bebis på 2½ månad. man får göra det bästa av situationen. har försökt att ta en promenad med barnvagnen varje dag jag inte varit och tränat iallafall. och idag tänkte jag försöka att ta mått, för det har jag itne hunnit ännu.

frukost

Godmorgon!

jag tränade varken i lördags eller igår, det blir så när man har ett litet barn och andra ärenden. och igår fick jag hoppa in och jobba några timmar på kvällen, så där förstördes den träningsveckan känns det som. men idag går vi på det igen. resultat har ändå synts, men det kommer upp snart. 

igår så kollade jag upp detta här med mannagrynsgröt, var helt hundra på att det inte skulle kunna gå att äta för att det skulle var för mycket kalorier/kolhydrater mm. men det var inte alls så mycket som jag trodde. jag krossade dock en bitsocker bit och la på, för att det inte ska bli för smaklöst. en helt okej frukost.

mannagrynsgröt - ca 200kal
1 bitsocker - ca 12kal

före bilder mage


magen 12 veckor efter förlossning - 19/2-12
67.5kg

dela med er!


motivation


body to die for? m.o.t.i.v.a.t.i.o.n

havrefras

Godmorgon!

den här morgonen får jag tycka började väldigt bra, känner mig pigg och utvilad trots att emilia inte sov speciellt mycket inatt. nu har jag tagit mina morgonpiller och har ätit min frukost. inte precis den mest kalorisnåla frukosten, men müslin var slut och brödet var slut och jag orkade inte göra havregryn idag igen. men så kan det vara ibland.

jag ser verkligen fram emot kvällens dubbelpass tillsammans med Tobias. först 45min indoorwalking och sedan 45min pump. jag känner mig sjukt taggat att träna bort allt överflödigt + lite där till. nu kör vi!

Havrefras 50g m 1msk hallonsylt - ca 229kal
2dl mjölk - ca 90kal

Torsdag 16/2

Så då var torsdagen pass klart, lite väl sent kanske när man har en liten sur och kinkig bebis hemma. Men ska man nå resultat så är det bara att ligga i. Tur jag har en så underbar sambo och som även älskar att träna så man kan byta av så båda hinner träna varje dag!

Idag blev det dock bara ett 50min pass på närmare 13km och brände strax över 500kal, helt okej men jag skulle pushat mig till 1 timma. aja-baja Emma!

Nu har jag druckit upp protein-drinken så nu ska jag hem och duscha för att sedan slänga mig i soffan/sängen med min familj.



päron-split

just nu sitter jag och dricker min protein-drink till lunch eftersom middagen blir senare runt 17 och jag ska träna runt 19.30. denna protien drinken är verkligen super god så det är inga problem med att dricka upp den som det oftast kan bli med vissa smaker. att man verkligen drar sig för att dricka klart.

så ett tips ifall ni har funderingar på vilken smak.
PÄRON-SPLIT


dagens frukost

Godmorgon
Dagens frukost blev havregrynsgröt m kanel och ett halvt glas apelsinjuice, men innan maten var det ju dags att ta några utav tabletterna. ALA, fatburner xx och omega-3. Får hoppas jag kommer in i rutiner att ta tabletterna när jag ska då jag är lite snurrig. men tur jag har min sambo som själv har köpt detta paketet och vi gör detta tillsammans.

nu ska jag snart stoppa min dotter i barnvagnen och bege mig ut på en promenad innan jag ska träffa en vän för fika. (ingen fika för mig dock)

havregrynsgröt m 1dl mjök - ca 190 kalorier
1dl apelsinjuice - ca 45kalorier

body science



Idag var jag och hämtade ut body science diet extrem paketet. det kommer hjälpa till att komma i form och lättare att hålla dieten tills man nått sitt mål. paketet består utav fem kvalitetsprodukter ur body science serien som har en positiv effekt och gynnar fettnedgång. en liten hjälp på traven.


INNEHÅLL
casein mjölkprotein - är ett långsamt protein
fatburner xx - effektiv fettförbrännare samt minskar sötsug
omega-3 - nyttig fiskolja som också har positiv effekt på fettförbränning
ZMA - hjälper kroppens naturliga hormonnivåer och försäkrar att man ej får zink-brist
ALA - hjälper till att stabilisera blodsockret och höjer inlagring av näringsämnen

just nu är det extra pris på detta paket, endast 759:- på MMsports

Onsdag 15/2

Nu sitter jag i soffan och dricker en proteinshake som kom med posten idag. (mer om produkterna i ett annat inlägg)
jag har iallafall kört 1 timmas crosstrainer idag. Brände ca 550 kalorier på ca 14.5 km. Nöjd med dagens träning.

 


före bilder baksida

FÖRE BILDER

som ni ser har jag lite att jobba med, ska bli kul att se resultat.

!

Följ min blogg med Bloglovin

vecka 1

PERIOD
6februari - 12 februari

VIKT ♥
13februari: 67.5kg
veckans viktnedgång: -3.7kg

MÅTT ♥
midja: ej mätt
stuss: ej mätt
lår: ej mätt
arm: ej mätt

VECKANS TRÄNING ♥
måndag - 45min crosstrainer
tisdag - 45min crosstrainer
onsdag - 30min crosstrainer
torsdag - vilodag
fredag - 45min indoorwalking + 45 bodypump
lördag - 45min crosstrainer
söndag - 40min rask barnvagnspromenad

detta var första träningsveckan på ett år, och denna veckan var inriktat cardio. 


MIN VÄG

den här bloggen kommer att handla om min väg till min drömvikt och drömkropp efter graviditeten. det kommer inte att handla om så mycket annat, så om du vill veta mer om mig, kolla in emmalia.se.

det kommer att komma upp före och efter bilder, träning, tips och motivation.

i sidomenyn kommer jag att göra varje "vecka" vara länkade till inlägg där jag kommer att skriva upp den gångna veckans träning och resultat för att det ska vara lättare att hitta och veta vilken träning jag gjort under veckan.

Välkommen till min nya blogg!


EMMA PERSSON
20 år ifrån uddevalla

Den 27 november 2011 kom emilia till världen. så nu svettas det på gymmet varje dag för att komma i form och få just den där kroppen. med stöttning och coaching av min sambo Tobias.
bloglovin

BMI: 27.1
längd: 162cm
startvikt: 71.2

[x] vecka 1 - 67.5kg -3.7
[x] vecka 2 - 66.1kg -1.4
[x] vecka 3 - 65.1kg -1.0
[x] vecka 4 - 65.0kg -0.1
[x] vecka 5 - 65.0kg +/-
[x] vecka 6 - 65.2kg +0.2
[x] vecka 7 - 64.4kg -0.8
(tre veckors uppehåll)
[x] vecka 8 - 63.7 -0.7
[x] vecka 9 - 63.6 -0.1
[] vecka 10 -
total viktnedgång: 7.6kg
kvar till målvikt: 5.6kg
MÅLVIKT: 58kg
BMI: 22.1


2012 ♥
februari mars april maj juni juli agusti september